Bila Alam Berbicara



MENCARI SEBUAH JAWAPAN

"Mungkin benar apa yang ingin di sampaikan oleh lotong jantan ini tentang kisah hidupnya di masa hadapan,masihkah mereka mampu bebas di Bukit Melawati ini dalam jangka masa 50 tahun lagi? Bersama-sama kita renungkan. "
















KASIH IBU


"
Gambar ini di ambil sewaktu saya berjalan mencari damai di hati. Berhenti sebentar di Bukit Melawati untuk melihat suasana alam semulajadi, terpandang sifat kasih sayang si ibu lotong menggenggam erat anak dalam perlukan di kala senja hampir berlabuh. Terpesona melihat aksi semulajadinya. Adakah kita juga mempunyai sifat sepertinya ?
"








PANGLIMA PERANG


"Photo ini di ambil semasa saya cuba mengenali alam semulajadi di TAMAN ALAM,Kuala Selangor. Untuk sampai ke lokasi semulajadi kita harus berperang dengan ribuan nyamuk liar di taman alam semulajadi ini. Setiap perjuangan harus ada cabaran. Sampai di lokasi kawasan paya bakau terpesona dengan keindahan alam semulajadinya. Bau hutan paya segar, lumpur, unggas dan burung amat mendamaikan. Saya abadikan kisah seekor ketam yang menjaga sarangnya daripada di cerobohi oleh ketam-ketam lain. Sifat gagah beraninya membuatkan saya terpegun dan menjadikanya sebagai contoh tauladan yang baik. Enjoy this moment.....
"






LOV3 THIS MOMENT ...

video

Gambar-gambar di atas merupakan koleksi awal penglibatan photohunt3r group dalam dunia photografi dengan bertemakan kehidupan di MALAYSIA & Jakarta , INDONESIA. Photo-photo hasil olahan Rudy,Yanz & Joga. Lagu yg di pilih merupakan lagu untuk kami terus bergiat dalam dunia photografi seterusnya pilihan lagu di buat untuk menaikan semangat kami juga pada kalian yg lain di luar sana. Doakan kejayaan kami terus bersinar menjelang tahun 2012 yang akan tiba tidak lama lagi. SALAM untuk semua . PEACE , FREEDOM & SUCCSESS !!

Photohunt3r : Setia FarmVille Promotion

Salam,

Kali ni aku paparkan signboard Setia FarmVille Promotion buat julung kalinya. Ini diatas permintaan Mr. Joga Bonito. Diharap industri penternakan yang beliau dan keluarganya usahakan itu berjaya menembusi pasaran dunia. Jikalau rakan-rakan berminat boleh terus order dengan beliau atau juga boleh melihat sendiri ladang ternakan Mr. Joga Bonito di sekitar Bamboo River, Selangor.

Setiap usaha pasti ada kejayaan sekiranya di usahakan dengan jalan yang betul. InsyaAllah ku doakan kejayaan buatmu Joga Bonito.



Setia FarmVille
Ternakan Arnab & Puyuh
Menyediakan Pelbagai Baka Arnab, Induk, Anak & Telur Puyuh
Hubungi : 013-2165758
Email : flexite2007@gmail.com
Lokasi Ladang : Bamboo River, Selangor

PhotoHunt3r : Ebook Kompilasi Teknik Photoshop

STOK MASIH ADA! SENTIASA ADA!
Sekiranya anda tercari-cari teknik istimewa suntingan foto (photo-editing), buku Kompilasi Teknik Suntingan Foto Terbaik ini adalah jawapannya. Paling istimewa ialah buku ini ditulis di dalam Bahasa Melayu dengan mengekalkan bahasa asal untuk terma-terma teknikal yang lazim.

KOMPILASI TEKNIK SUNTINGAN FOTO TERBAIK
Oleh: Imran Abdul Jabar


STOK MASIH ADA SENTIASA ADA Sekiranya anda tercari-cari teknik istimewa suntingan foto (photo-editing), buku Kompilasi Teknik Suntingan Foto Terbaik ini adalah jawapannya. Paling istimewa ialah buku ini ditulis di dalam Bahasa Melayu dengan mengekalkan bahasa asal untuk terma-terma teknikal yang lazim


Kenapa Anda Harus Memiliki Buku Ini?
-Terdapat sekurang-kurangnya 20 teknik utama di dalam kompilasi ini.
-Ditulis dengan gaya bahasa yang mudah difahami di dalam format langkah demi langkah dengan iringan visual screen capture.
-RM90 untuk buku yang mempunyai 130 mukasurat adalah sangat berbaloi. Buku teknik grafik di pasaran kebanyakannya berharga RM150 dan ke atas.
-Ebook ini akan dipos kepada anda dalam bentuk CD. Anda boleh ‘pegang’ produk yang anda beli, bukan hanya sekadar download semata-mata.
-
Selain daripada buku, anda juga akan diberi Photoshop Actions untuk teknik yang terdapat di dalam kompilasi.



Siapa Yang Patut Beli Buku Ini?
-Sesiapa sahaja yang berminat! Terutamanya golongan digital photographer dan graphic designer.
-Tiada masa dan bajet untuk pergi kursus Sifoo.com atau kursus-kursus lain.
-Sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah untuk memahami bahan rujukan di dalam Bahasa Inggeris.
-Tiada asas, tiada masalah! Terdapat penerangan tentang perkara asas Photoshop.

Apa Yang Ada Di Dalam Buku Ini?
-Lebih 20 teknik suntingan foto yang menarik di dalam kompilasi 150 mukasurat ini.
-Bonus: Photoshop Actions untuk hampir kesemua teknik. Klik ‘play’ dan terus ‘jadi’!
-Bonus: Setiap teknik disertakan dengan fail Photoshop (*.psd) sebagai rujukan.
-Bonus: 200 imej stok yang boleh anda gunakan.

Untuk tempahan e-Book ini sila Klik Gambar Promosi diatas atau Layari web Imran Abdul Jabar

Photohunt3r : Aksi Terlampau di Sekinchan

Salam,

Gambar ni adalah majlis Perkahwinan di antara Encik Ridzuan & Puan Noor Saadiah di Parit 7 Ban 3 1/2, Sungai Leman, Sekinchan Selangor. Aku dijemput sebagai official photographer for capture grand wedding in that village.,. hehehe... apa lagi kebetulan aku juga berasal daripada kawasan tersebut memang tiada masalah daripada segi penginapan.

Majlis bermula pada jam 10 pagi bagi Majlis akad nikah di Masjid Kuala Selangor. Selepas pernikahan terus ke rumah pengantin di Sekinchan. Aku dengan Mr. Joga dalam sesi photography rasanya lagi terbaik.tempat ni. Kalo xsilap aku kunci air ni siap pada tahun 2009-2010.

So, apa lagi macam2 aksi la aku suh buat. sampaikan ada orang yang melalui kawasan tersebut berhenti kenderaan tumpang sekaki melihat aksi pengantin bergaya di hadapan lensa. Fuhhh...kena plak cuaca pada petang tu cerah dan iringan awan yang kebiruan dan kawasan hutan nan menghijau menambahkan suasana yang hidup dengan keindahan alam.

Sesi petang dengan outing di sekitar kawasan rumah pengantin. Lokasi pilihan adalah kuncu air parit 4, sekinchan. Memang cantik view kawasan ni. I like it.

Nasib baik le bila aku suruh lompat dia lompat... kalo silap lompat boleh terpelecuk/tergeliat kaki. Dah kira naya kalo sampai jadi macam tu.. heheh... cayalah iwan & nor.. memang layan la dengan korang.

Joga & Rudy "Kamikan best partner". We will survive with anything..What what we need the moment captured successfully. hehehe... Thank alot to both of you for your co-operate.. santai dan selamba.. I like it.. Just view this picture for precious moment..


















Photographer : Mr. Rudy & Joga Bonito
Editor : Mr. Rudy
Email : mr.super88@gmail.com

PhotoHunt3r : Kembar Rayyan

Ini adalah kembar si Muhammad Rayyan Putra. Nampak sama tapi xserupa. Anak sepupu belah isteri Rudy.

Gambar-gambar ni semasa pertemuan keluarga dari Penang datang berjalan di Puchong.. Sambil gelak sambil beraksi. Happy Viewing.





Photo/Editor : Mr. Roman Picisan
Email : photohunt3r@gmail.com

PhotoHunt3r : Bila Si Cilik Berbogel

Gambar-gambar ini adalah ketika perkelahan di Sg. Sedim, Kulim, Kedah. Sambil mandi sambil candid Shooting.

Saksikan Muhammad Rayyan Putra in action.









Photo/Editor : Mr. Roman Picisan
Email : photohunt3r@gmail.com

PhotoHunt3r : Candid Si Kecil Rayyan

Ni hasil kerja Mr. Roman Picisan dek mengisi masa kosong mengasah bakat yang semakin tumpul.. Sekadar Perkongsian dengan rakan-rakan diluar sana. Bakal model dimiliki oleh Muhammad Rayyan Putra ni akan di asah lagi supaya mampu menjadi ikon cilik dalam bidang peragaan suatu hari nanti..










Thank to Pa & Ma of Rayyan coz sudi meluangkan masa dalam sesi photography santai...simple and easy to handle rayyan with Pa & Ma. Dibawah ini adalah hasilnya..

Thank alot to My Partner Mr. Joga Bonito as spesial photographer.
Editor : Mr. Roman Picisan
Email : photohunt3r@gmail.com

Photohunt3r : Majlis Pernikahan & Perkahwinan Azs & Nas

Majlis ni pada 03-04 Dec 2010 diantara Azs & Nas di Seksyen 20, Shah Alam, Selangor. Aku bersama rakan-rakan team PhotoHunt3r beraksi main Paint Ball Version Nikon DSLR. Saksikan sample belum finalized hasil editing Cik Ismayanty dibawah ini :-












Photohunt3r : Retouch Photo Trisha Kamalia

Gambar ni permintaan Puan Trisha untuk retouch or reedit kerana gambar yang di shoot oleh photographer andaman bagi majlis perkahwinannya pada tahun 2006 yang telah di edit/dicetak tidak memuaskan. So, aku hanya membuat seperti yang diminta. Bawah ni adalah hasil yang dapat aku kongsikan.






Editor : Mr. Roman Picisan
Email : photohunt3r@gmail.com

Photohunt3r : Sample Majlis Cukur Jambul

Majlis ni diambil di Kg. Paya Jaras, Sg. Buloh Selangor. Ini hanya sample sahaja.