Photohunt3r : Aksi Terlampau di Sekinchan

Salam,

Gambar ni adalah majlis Perkahwinan di antara Encik Ridzuan & Puan Noor Saadiah di Parit 7 Ban 3 1/2, Sungai Leman, Sekinchan Selangor. Aku dijemput sebagai official photographer for capture grand wedding in that village.,. hehehe... apa lagi kebetulan aku juga berasal daripada kawasan tersebut memang tiada masalah daripada segi penginapan.

Majlis bermula pada jam 10 pagi bagi Majlis akad nikah di Masjid Kuala Selangor. Selepas pernikahan terus ke rumah pengantin di Sekinchan. Aku dengan Mr. Joga dalam sesi photography rasanya lagi terbaik.tempat ni. Kalo xsilap aku kunci air ni siap pada tahun 2009-2010.

So, apa lagi macam2 aksi la aku suh buat. sampaikan ada orang yang melalui kawasan tersebut berhenti kenderaan tumpang sekaki melihat aksi pengantin bergaya di hadapan lensa. Fuhhh...kena plak cuaca pada petang tu cerah dan iringan awan yang kebiruan dan kawasan hutan nan menghijau menambahkan suasana yang hidup dengan keindahan alam.

Sesi petang dengan outing di sekitar kawasan rumah pengantin. Lokasi pilihan adalah kuncu air parit 4, sekinchan. Memang cantik view kawasan ni. I like it.

Nasib baik le bila aku suruh lompat dia lompat... kalo silap lompat boleh terpelecuk/tergeliat kaki. Dah kira naya kalo sampai jadi macam tu.. heheh... cayalah iwan & nor.. memang layan la dengan korang.

Joga & Rudy "Kamikan best partner". We will survive with anything..What what we need the moment captured successfully. hehehe... Thank alot to both of you for your co-operate.. santai dan selamba.. I like it.. Just view this picture for precious moment..


Photographer : Mr. Rudy & Joga Bonito
Editor : Mr. Rudy
Email : mr.super88@gmail.com